Пути людей расходтся потому, что каждый считает свой путь единственным правильным
Вина з французьклї провінції Шампань, яка вважається історичною батьківщиною шампанського, були відомі ще д епохи середньовіччя. дякувати місцевим монахам, вони вирощували прекрасні виноградники та виготовляли чудове вино для церемоніїсвятого причастя. Шампанське вино було частиною коронаційного церемоніалу французьких королів і торжеств з цього приводу. Щоправда, королі тоді більше шанували не ігристі вина. Великими шанувальниками були англійці, причому ігристі вина вони полюбляли не меньше за звичайні. Вони ж його і поширили в усьму світі.

Шампанське в Україні виготовляють більше 10 підприємств, і їх продукція відома у багатьох країнах світу. Знавці стверджують, що українське колекційне шампанське з Нового світу у Криму, майже не поступається французькому.
Знаменитий завод шампанських вин заснував князь Голіцин. Перший свій виноградник князь висадив поблизу Феодосії. Тоді ж він купив землі поблизу Судака - теперішній Новий Світ. У 1878 році князь заснував тут винзавод.
Голіцин довго намагався виготовити шампанське, яке б не поступалося за якістю французьким зразкам, й витратив на це три спадщини: свою, дружини та своєї каханки. За ці фантастичні зусилля новосвітські татари назвали його Божевільним Левом. Князь експериментував з 600(!) сортами винограду і відібрав 5 найкращих, такі як "НОВИЙ СВІТ" та "ПАРАДІЗ". В 1900 році новосвітівсбке шампанське здобуло славу на Всесвітній виставці в Парижі.

Асортимент ігристих вин нині вражаючий: біле. рожеве, червоне, брют(вміст цукру не більше 1,5г/100см3), сухе(від 2,0 до 2,5), напівсолодке(від 6,0 до 6,5), солодке(від 8,0 до 8,5). Найбільший попит - на напівсолодкі та солодкі(близько 95%). Фахівці віддають перевагу лише брют, сухим та напівсухим, бо в цих марках букет та смак вина розкривається найповніше.

@темы: Интересности